Hrvatska

Slovenija

Nemačka

Rusija

Bugarska

madjarska.jpg

Italija

Francuska

Rumunija

Češka

turska.jpg

Holandija

Švedka

Danska

finland.jpg

Norveska

estonija.jpg

albanija.jpg

galicija.jpg

malta.jpg

tajland.jpg

Vi ste na stranici: Home › Esencijalna ulja › Esencijalna ulja

Esencijalna ulja


Kombinacija esencijalnih ulja sa masažom stvara nezaboravno emotivno iskustvo i deluje blagotvorno na zdravlje. Esencijalna ulja su životna energija biljaka. U čovekovom organizmu postoje 5000 receptora za arome a ljudski organizam može da prepozna i zapamti 2000 različitih mirisa. Tek 1989. godine naučnici su shvatili značaj amigdala (deo mozga koji čuva i oslobađa emotivne traume). Miris je jedino čulo koje je direktno povezano sa limbicnkim režnjem mozga, zaduženim za kontrolu emocija u mozgu. Aroma je u stanju da proizvede emocije mnogo pre nego što se pojavi svesna misao. Arome deluju blagotvorno:

- Opuštaju napete mišiće

- Uzdižu duh

- Potpomažu koncetraciju

- Pospešuju prirodne telesne funkcije


Esencijalno ulje je suptilna, isparljiva tečnost složene hemijske strukture koja je destilovana ili isceđena iz biljke (koren, list, cvet, stablo). Kombinacija odgovarajućih esencijalnih ulja umiruje umorno i stresirano telo, potpomaže u borbi protiv iscrpljujućih efekata svakodnevnih aktivnosti. Terapija masaže i esencijalnih ulja doprinosi poboljšanju bilo kod zdrastvenog problema, okrepljuje um i telo. Načini korišćenja aroma: Aroma masaža i inhalacija i oralno (preko hrane ili pića). Postupak primene personalizovanog aromaterapijskog tretmana:

- Karton klijenta

- Anamneza problema koji je dominantan

- Aromatest (ponuda odgovarajućih aroma)

- Prihvatanje aroma od strane klijenata

 

Esencijalna ulja prodiru preko kože i talože se u potkožnom tkivu zato što poseduju jednu molekuralnu strukturu koja im dozvoljava da budu lako apsorbovana u kožu i ćelije sluzokože. Aroma se u telu zadržava do 12h nakon apliikacije. Sva esencijalna ulja su snabdevena u većoj ili manjoj meri antibakterijskom, antiseptičkom, antizapaljivim i antivirusnim svojstvima. Lipo rastvorljivost esencijalnih ulja dozvoljava esencijalnim uljima da prodru preko epiderma i da deluju na krvotok i limfni sistem.